Algemene Spelregels

De algemene spelregels van de gokkasten hebben op bijna iedere kast betrekking. Wij gaan voor je in op het doel van het spel, net als op de winlijnen zoals je die bij de videoslots kunt selecteren. Daarnaast spreken we over de wild en scatter symbolen die je tegen kunt komen, waarmee je op een aantal van de gokkasten de bonusgames vrij kunt spelen. Je krijgt op die manier een goed idee van de algemene spelregels, die je zelf kunt ervaren door een gratis oefenspel te starten.

Houd er rekening mee dat de algemene spelregels in een aantal gevallen net iets afwijken van de spelregels van een specifieke gokkast. Bovendien bestaat er een belangrijk verschil tussen de klassieke gokkasten en de videoslots. De klassieke kasten kennen veelal een onderspel en een bovenspel, met steeds 1 winlijn in het midden van de 3 rijen. De videoslots maken het mogelijk om meerdere winlijnen te selecteren, iets waar we je hieronder graag wat meer over vertellen. Neem de algemene spelregels door, maar kijk ook altijd goed naar de specifieke spelregels van de gokkast die je wilt gaan spelen.


Doel van het spel

Binnen de algemene spelregels kunnen we het in ieder geval hebben over het doel van het spel. Een gokkast bestaat uit een aantal rollen, een aantal rijen en een of meerdere winlijnen. De rollen zullen in de verticale richting gaan draaien, waardoor er op het moment dat deze stoppen 3 verschillende symbolen op de rijen verschijnen. Dit geldt voor alle rollen, die op die manier een combinatie van symbolen laten zien. Het is de kunst om op de actieve winlijnen een winnende combinatie te vormen, aangezien dat een winst van een bepaald aantal coins op zal leveren.

Je kunt gebruik maken van de prijzentabel om aan de hand van de algemene spelregels na te gaan welke symbolen je het meest op zullen leveren. Probeer deze symbolen op de rollen te draaien, aangezien dit je een mooi bedrag of wellicht zelfs de jackpot op zal leveren.

Winlijnen op de gokkast

Binnen de algemene spelregels maakten we net al even het onderscheid tussen een klassieke gokkast en een videoslot, wanneer het gaat om het aantal winlijnen. Een klassiek slot met bijvoorbeeld een onderspel maakt gebruik van 3 rollen en 3 rijen, met daarop in het midden horizontaal de winlijn. Zodra de winnende symbolen daar verschijnen win je een aantal coins, andere mogelijkheden tot winst bestaan er niet.

Dit is echter heel anders op het moment dat je een van de videoslots speelt. Er zijn slots beschikbaar die je bijvoorbeeld tot 30 of 40 winlijnen bieden, die je zelf kunt activeren. De winlijnen kunnen zich kriskras door de combinaties van rollen en rijen bevinden. Op die manier kun je met haast iedere combinatie van rollen en rijen wel een prijs in de wacht slepen. Uiteraard speel je met een hogere inzet zodra je meer winlijnen activeert, al is de kans op winst dan ook een stuk groter.

Wild en scatter symbolen

Binnen de algemene spelregels stippen we graag de wild en scatter symbolen even voor je aan. Een wild symbool zal zich transformeren naar ieder ander symbool, om je een winnende combinatie op te kunnen leveren. Op een aantal van de gokkasten kun je rekenen op sticky wilds die nog een ronde blijven staan, of wilds die zich zelfs uit kunnen klappen.

De scatter symbolen kunnen overal op de rollen en rijen voorkomen en leveren je bij 3 symbolen of meer free spins op. Des te meer scatter symbolen je in een ronde weet te draaien, des te hoger het aantal free spins dat je verdient.

Bonusgames spelen

In een aantal gevallen kun je bonusgames spelen, al zitten deze op een vrij specifieke manier in elkaar. Tijdens de bonusgames is er veelal sprake van een multiplier, die ervoor zorgt dat de winsten die je maakt wat sneller zullen oplopen. Verder valt hier in de algemene spelregels weinig over te zeggen en doe je er verstandig aan de kast zelf uit te proberen. Je kunt een gratis oefenspel spelen om de algemene spelregels in de praktijk te ervaren en zelf na te gaan hoe je het spel het best kunt spelen.

© Copyright Speelgratisgokkasten.nl 2014. Alle rechten voorbehouden. Tenzij anders vermeld berusten alle rechten op informatie (tekst, beeld, geluid, video, etc) die u op deze site (speelgratisgokkasten.nl en alle onderliggende pagina's) aantreft bij, of zijn gelicenseerd aan Speelgratisgokkasten.nl. Voor meer informatie kunt u contact met ons opnemen.